Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων

Ανοδικά στο σύνολό τους σχεδόν κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς το ενδεχόμενο πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ παρουσιάζεται αυξημένο. Ανοδικά κινήθηκε και η εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 2,6 δισ. ευρώ.

Ανοδικά στο σύνολό τους σχεδόν κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς το ενδεχόμενο πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ παρουσιάζεται αυξημένο μετά το διπλασιασμό των αμερικανικών στρατευμάτων που αποστέλλονται στη Μ.Ανατολή.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,651 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,365 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,268 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) με 505 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 20ετή (Οκτωβρίου 2022) με 320 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε περαιτέρω στο επίπεδο του 0,22% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 4,47% και των γερμανικών στο 4,23%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 2,86%. Στο ίδιο επίπεδο 2,86% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,86% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αντίθετα, με οριακή άνοδο στο 2,75% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v