Αγοραστικό ενδιαφέρον στις αγορές ομολόγων

Το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στον Κόλπο και τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών των ομολόγων. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 2,8 δισ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στον Κόλπο και τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στη δευτερογενή αγορά εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον και το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,861 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,717 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,144 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στη νέα έκδοση δεκαετών ομολόγων με 355 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 20ετή ομόλογα (λήξεως Οκτωβρίου 2022) με 283 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε ελαφρώς στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 4,45% και αυτή των γερμανικών στο 4,2%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,83%. Σε ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο 2,84% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με άνοδο στο 2,85% διαμορφώθηκε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με οριακή άνοδο στο 2,73% κινήθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v