Η αβεβαιότητα ενισχύει τα ομόλογα

Η πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και η γενικότερη αβεβαιότητα που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, συμβάλλουν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών μετοχικών τιμών. Στο 4,54% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο.

Η πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και η γενικότερη αβεβαιότητα που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, συμβάλλουν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών μετοχικών τιμών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης και τα 1,3 δισ. ευρώ εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012), καθώς και στη νέα έκδοση των δεκαετών τίτλων. Το περιθώριο διευρύνθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 4,54% και αυτή των γερμανικών στο 4,30%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,84%. Στο ίδιο επίπεδο του 2,84% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,86% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αντίθετα, άνοδο στο 2,72% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v