Ανοδος τιμών στις αγορές ομολόγων

Η πτώση των μετοχικών τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές οδήγησε σε άνοδο τις τιμές των ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά εμφανίστηκε και σήμερα αγοραστικό ενδιαφέρον, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 3,2 δισ. ευρώ.

Η πτώση των μετοχικών τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά εμφανίστηκε και σήμερα αγοραστικό ενδιαφέρον. Tο σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,2 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Απριλ. 07) με 675 εκατ. ευρώ καθώς και στα 20ετή ομόλογα με 465 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου στο 4,40% και αυτή των γερμανικών στο 4,17%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,81%. Με υποχώρηση στο 2,81% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Στο 2,86% διαμορφώθηκε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Οριακή υποχώρηση στο 2,70% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v