Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρω-ομολόγων λόγω Fed

Οι αναλυτές σημειώνουν πως το επιφυλακτικό σινιάλο της Fed για την αμερικανική οικονομία σε συνδυασμό με την προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής της ΕΚΤ δείχνουν πως οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να αντιδράσουν στις πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις ανακοινώσεις της Fed, που λαμβάνουν υπ' όψιν την αστάθεια των αγορών.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε κατά 2 μ.β. στο 0,35%, του ιταλικού κατά 2 μ.β. στο 1,48%, του ισπανικού στο 1,58% και του πορτογαλικού στο 2,69%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 9,78%, του 5ετούς στο 11,84% και του 3ετούς στο 14,34%.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως το επιφυλακτικό σινιάλο της Fed για την αμερικανική οικονομία σε συνδυασμό με την προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής της ΕΚΤ δείχνουν πως οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να αντιδράσουν στις πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές, που προκλήθηκαν από τις ανησυχίες για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και τη «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου.

Τον περασμένο μήνα, η Fed αύξησε τα επιτόκιά της δημοσιοποιώντας παράλληλα μια αισιόδοξη οικονομική πρόβλεψη που υποδήλωνε ότι θα υπάρξουν φέτος τέσσερις ακόμα μειώσεις επιτοκίων.

Οι τιμές των Fed funds futures έδειξαν χθες πως οι traders αναμένουν τώρα η επόμενη μείωση επιτοκίων να έρθει τον Ιούλιο, αντί του Ιουνίου, ενώ περιόρισαν τα «στοιχήματα» για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 10 μ.β. τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v