Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την S&P

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P προκάλεσε μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομόλογων.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από την S&P την Παρασκευή.

Ειδικότερα η S&P αναβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε "B-" από "CCC+", θέτοντας σταθερό outlook στην αξιολόγηση. Στην έκθεσή του ο οίκος ανέφερε ότι παρά τα πολλαπλά σοκ η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ό,τι ανέμενε, σημειώνοντας ότι έως τα τέλη Μαρτίου, παρά τις διαφορές μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, αναμένεται να υλοποιηθούν οι όροι της αξιολόγησης, ανοίγοντας τον δρόμο για ελάφρυνση χρέους.

Η αξιολόγηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 9,65% και του 5ετούς στο 11,19%.

Παράλληλα απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου κατέγραψε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 0,4%.

Αντίστοιχα, στον ευρωπαικό νότο η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης ενώ η απόδοση του ισπανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,73%

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,03%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v