Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων λόγω Κίνας

Τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ δείχνουν πως το Πεκίνο πιθανότατα θα προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις για στήριξη της οικονομίας της χώρας. Οι επενδυτές στρέφονται σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου. Στα ύψη παραμένουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Οι προσδοκίες για νέες παρεμβάσεις του Πεκίνου για στήριξη της κινεζικής οικονομίας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ της χώρας, αύξησαν την «όρεξη» των επενδυτών για τίτλους υψηλότερου ρίσκου, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας να κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο. Σταθεροποιητική η εικόνα στα γερμανικά ομόλογα, ενώ, αντιθέτως, οι εξελίξεις σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύονταν κατά 2 μ.β. αμέσως μετά την ανακοίνωση του κινεζικού ΑΕΠ, για να υποχωρήσουν λίγο αργότερα στα χθεσινά επίπεδα (0,47%), ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 1,55%, του ισπανικού στο 1,73% και του πορτογαλικού στο 2,76%.

Στο 10,51% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου, στο 9,97% του 5ετούς και στο 9,22% του 10ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v