Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων τα yields των ιταλικών ομολόγων

Η συμφωνία Ιταλίας-Κομισιόν για τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών, οδηγεί σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ιταλικών τίτλων. Σε χαμηλό 9μήνου το γερμανικό bund.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ιταλική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μπορέσουν οι ιταλικές τράπεζες να πουλήσουν μέρος των «κόκκινων» δανείων τους, κάτι που καθησύχασε τις αγορές για τον ιταλικό τραπεζικό κλάδο.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου υποχωρούσε στο 1,48%, υπεραποδίδοντας έναντι των υπολοίπων ομολόγων της ευρωζώνης, εν όψει και της σημερινής συνεδρίασης της Fed.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν εννέα μηνών, στο 0,35%, ενώ νέο ρεκόρ-χαμηλό καταγράφει η απόδοση του 2ετούς, στο -0,46%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 9,82%, του 5ετούς στο 11,2% και του 3ετούς στο 14,74%, ενώ το yield του ισπανικού 10ετούς κινείται στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 2,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v