Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εάν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014 υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ενώ κάτω από το 7% κινείται η απόδοση του 3ετούς τίτλου, την ώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων στην υπόλοιπη ευρωζώνη δείχνουν να σταθεροποιούνται κοντά στα χθεσινά τους επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 7,33%, υποχωρώντας κατά 11 μ.β., σύμφωνα με το Tradeweb, ενώ το yield του 5ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 6,91% και του 3ετούς υποχωρεί στο 6,57%.

Χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε –μεταξύ άλλων- ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εάν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις.

Στο 0,57% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,57% του ιταλικού 10ετούς τίτλου, στο 1,81% του ισπανικού και στο 2,78% του πορτογαλικού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v