Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων

Η κοινή θέση κομμουνιστών και σοσιαλιστών για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στην Πορτογαλία οδηγεί σε αύξηση των αποδόσεων των πορτογαλικών τίτλων, ενώ στο 0,7% ενισχύεται η απόδοση του bund. Σταθεροποιητική η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα.

Σε υψηλό 10 εβδομάδων οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, ενώ λίγο υψηλότερα διαμορφώνονται τα yields και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στο σημερινό Eurogroup.

Δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο ανέφεραν πως οι κομμουνιστές και οι σοσιαλιστές της Πορτογαλίας κατέληξαν σε κοινή θέση και πως ενδέχεται να προχωρήσουν σε σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,76%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου ενισχύεται στο 1,81% και του ισπανικού στο 1,97%. Υψηλότερα και οι αποδόσεις των bunds, με το yield του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να κινείται γύρω στο 0,7%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,77%, του 5ετούς στο 7,32% και του 3ετούς στο 7,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v