Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά τη Fed

Η ξεκάθαρη αναφορά σε περαιτέρω αξιολόγηση των επιτοκίων πριν το τέλος του έτους εξέπληξε τους επενδυτές, με τις αγορές να δίνουν τώρα 43% πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Σταθεροποιητική η εικόνα στις αγορές των ευρωπαϊκών ομολόγων, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης της Fed, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησής τους τον Δεκέμβριο.

Η ξεκάθαρη αναφορά σε περαιτέρω αξιολόγηση των επιτοκίων πριν το τέλος του έτους εξέπληξε τους επενδυτές, με τις αγορές να δίνουν τώρα 43% πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Ορισμένοι αναλυτές, πάντως, εκτιμούν πως αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, τότε θα είναι λιγότερο πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την πλευρά της ΕΚΤ.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund διαμορφώνεται στο 0,45%, του 10ετούς ιταλικού ομολόγου στο 1,42%, του ισπανικού στο 1,59% και του πορτογαλικού στο 2,41%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 7,85%, του 5ετούς στο 7,84% και του 3ετούς στο 8,47%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v