Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών 2ετών ομολόγων

Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ στέλνει για πρώτη φορά στην ιστορία την απόδοση του ισπανικού 2ετούς σε αρνητικό έδαφος, ενώ αρνητική παραμένει η απόδοση και του 2ετούς ιταλικού. Κάτω του 0,5% η απόδοση του 10ετούς bund.

Αρνητικό πρόσημο, για πρώτη φορά στην ιστορία, εμφανίζει η απόδοση του ισπανικού διετούς ομολόγου, που υποχωρεί κατά 2 μ.β. στο -0,018%, ενώ σε αρνητικό έδαφος παραμένει και το ιταλικό 2ετές, στο-0,005%, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ για πιθανή περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση τους επόμενους μήνες.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε χθες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν ακόμα και τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της, ακόμα και σε αρνητικό πεδίο, εάν κριθεί απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η μείωση του πληθωρισμού.

Ταυτόχρονα, πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, καθώς ξαναδιορίσθηκε πρωθυπουργός ο Κοέλιο. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς υποχωρεί κατά 11 μ.β. στο 2,26%. 

Κάτω του 0,5% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, που κινείτα αυτήν την ώρα στο 0,497%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,67%, του 5ετούς στο 7,7% και του 3ετούς στο 8,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v