Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερη του 10ετούς η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου

Αμβλύνονται οι φόβοι για ελληνική χρεοκοπία, με αποτέλεσμα η απόδοση του 3ετούς ομολόγου να υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 χαμηλότερα του 10ετούς. Αρνητικό επιτόκιο για πρώτη φορά για τα ισπανικά 2ετή ομόλογα.

Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014, η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου διαμορφώνεται χαμηλότερα από αυτήν του 10ετούς τίτλου, ένδειξη ότι αμβλύνονται οι φόβοι για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 7,6%, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο 7,64% και του 5ετούς στο 7,29%.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίζει η απόδοση του ισπανικού διετούς ομολόγου, που υποχωρεί κατά 3 μ.β. στο -0,027%, ενώ σε αρνητικό έδαφος παραμένει και το ιταλικό 2ετές, στο -0,005%, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ για πιθανή περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση τους επόμενους μήνες. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι επενδυτές πλέον πληρώνουν για να έχουν στην κατοχή τους τα ισπανικά και ιταλικά διετή ομόλογα.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε χθες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, που θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν ακόμα και τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της, ακόμα και σε αρνητικό πεδίο, εάν κριθεί απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η μείωση του πληθωρισμού.

Στο 1,46% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς και στο 1,61% του ισπανικού. Ταυτόχρονα, πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, καθώς ξαναδιορίστηκε πρωθυπουργός ο Κοέλιο. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς υποχωρεί κατά 11 μ.β. στο 2,26%.

Κάτω του 0,5% υποχωρούσε η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, που άγγιξε έως και το 0,497%, ενώ αυτήν την ώρα κινείται στο 0,51%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v