Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό εξαμήνου τα yields ιταλικών-ισπανικών ομολόγων

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως οι τίτλοι της Νότιας Ευρώπης θα επωφεληθούν περισσότερο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Κοντά σε χαμηλό εξαμήνου κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 10ετών ομολόγων, με τις αποδόσεις του ισπανικού 2ετούς μάλιστα να παραμένουν σε αρνητικό πεδίο, εν μέσω εκτιμήσεων πως τα επιπλέον μέτρα της ΕΚΤ θα στηρίξουν κυρίως τα ομόλογα χαμηλότερης αξιολόγησης της ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μέτρα τον Δεκέμβριο, μεταξύ των οποίων η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων και η παράταση ή επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έφτασε να υποχωρεί έως το 1,48% και του ισπανικού στο 1,61%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου, ενώ η απόδοση του 2ετούς ιταλικού τίτλου «γύρισε» σε θετικό πεδίο, στο +0,02% και του ισπανικού παραμένει αρνητικό, στο -0,009%. Στο 2,35% η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς και στο 0,50% του γερμανικού bund.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού τριετούς ομολόγου παραμένει χαμηλότερη από αυτήν του δεκαετούς. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 3ετούς διαμορφώνεται στο 7,61%, του 5ετούς στο 7,30% και του 10ετούς στο 7,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v