Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων λόγω Ντράγκι

Οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ οδηγούν χαμηλότερα τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Πτώση 8 μ.β. για τα πορτογαλικά, λόγω πολιτικών εξελίξεων.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε για μια ακόμα φορά πως η Τράπεζα θα αξιολογήσει την επίπτωση του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσής της τον επόμενο μήνα και πως παραμένει έτοιμη και πρόθυμη να αναλάβει δράση.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί κατά 2 μ.β. στο 0,56%, ενώ χαμηλότερα κατά 2 μ.β. κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 10ετών ομολόγων στο 1,53% και 1,72% αντίστοιχα.

Πτώση 8 μ.β. καταγράφουν οι αποδόσεις των πορτογαλικών 110ετών ομολόγων, στο 2,5%, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δυσκολεύονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον σχηματισμό συνασπισμού. Σημειώνεται πως το πορτογαλικό κοινοβούλιο θα συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα το πρόγραμμα πολιτικής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, ενώ Τρίτη ή Τετάρτη θα υπάρξει ψηφοφορία επί του θέματος, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης, αν το πρόγραμμα απορριφθεί.

Χαμηλότερα και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτήν του 10ετούς στο 7,89%, του 5ετούς στο 7,49% και του 3ετούς στο 8,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v