Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων εν αναμονή της ομιλίας Ντράγκι

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, πρόκειται να μιλήσει σήμερα το βράδυ στην Φρανκφούρτη και, καθώς ο πληθωρισμός απέχει πολύ από τον στόχο, οι επενδυτές εκτιμούν πως δεν θα αλλάξει ο τόνος του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παράτασης ή επέκτασης του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον επόμενο μήνα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, δείχνοντας πως οι όποιες πιέσεις από τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης δεν μπορούν να διατηρηθούν όσο υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, πρόκειται να μιλήσει σήμερα το βράδυ στην Φρανκφούρτη και, καθώς ο πληθωρισμός απέχει πολύ από τον στόχο, οι επενδυτές εκτιμούν πως δεν θα αλλάξει ο τόνος του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παράτασης ή επέκτασης του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον επόμενο μήνα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,53%, του ισπανικού στο 1,73%, του πορτογαλικού στο 2,53% και του γερμανικού στο 0,55%.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητική είναι η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου στο 8,10%, του 5ετούς στο 8,03% και του 3ετούς στο 8,92%, εν αναμονή της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αλλά και των όποιων νεότερων προκύψουν από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με ευρωπαίους αξιωματούχους το επόμενο διάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v