Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμάκωση για τα ελληνικά ομόλογα

Μετά τη δραματική άνοδο στα yield της Πέμπτης, χαλαρώνει η πίεση στα ελληνικά χαρτιά. Η απόδοση του τριετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 89 μονάδες βάσης στο 23,85%.

Μίνι ράλι καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα μετά τις έντονες πιέσεις των προηγούμενων ημερών. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση του τριετούς τίτλου υποχωρεί κατά 89 μονάδες βάσης αγγίζοντας το 23.85%. Σημειώνεται ότι χθες, η απόδοση του 3ετούς τίτλου είχε αγγίξει το 24,31% καθώς εντεινόταν η νευρικότητα ενόψει της μίνι συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα.

Η αγορά όμως, αντιδρά θετικά «καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους πιστωτές του ότι θα παρουσιάσει σύντομα λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να ξεκλειδώσει η ρευστότητα» όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 18 μονάδες βάσης στο 12,10%.

Το πρακτορείο όμως, επισημαίνει: «Η πτώση στα yield που καταγράφεται την Παρασκευή είναι ένα μέρος όμως, της απότομης ανόδου που σημειώθηκε την Πέμπτη. Ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές από το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τους Ευρωπαίους ηγέτες». Την Πέμπτη, το 3ετές ελληνικό yield είχε εκτιναχθεί κατά περίπου 3%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v