Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 22% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν όψει της αποψινής εξαμερούς συνάντησης. Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2014 η απόδοση του 2ετούς, σε υψηλό μήνα του 10ετούς

Άνοδο 100 μ.β. καταγράφει η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων, που ξεπερνά και το 22,7% και διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2014. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται σε υψηλό ενός μήνα. 

Σήμερα συναντάται ο πρωθυπουργός με με τους Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Ντόναλντ Τουσκ, με στελέχη της κυβέρνησης να αναμένουν μια "δύσκολη βραδιά". Στο μεταξύ, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. 

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 22,76%, του 5ετούς στο 16,42% και του 10ετούς στο 11,60%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς bund υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,18%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί καθώς επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, με επενδυτές και αναλυτές να εξετάζουν και πάλι το αν και πότε θα συμβεί ένα Grexit.

Ο Alberto Gallo της RBS ανέφερε σε σημείωμά του πως αν και δεν «ρίχνει την πετσέτα» ακόμα για την Ελλάδα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως αυξάνεται ο κίνδυνος μιας εκούσιας ή ακούσιας εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. Πριν από λίγες ημέρες, η Morgan Stanley έθετε τον κίνδυνο Grexit στο 1 προς 4 τους επόμενους έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v