Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνω του 20% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς

Οι επενδυτές εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τον ρυθμό με τον οποίον αγοράζει κρατικά ομόλογα. Κινήσεις πέριξ των ιστορικών χαμηλών στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, ενισχύονται τα yields των ελληνικών τίτλων.

Σταθεροποιητικά κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την ΕΚΤ να εκτιμάται ότι θα «χαλαρώσει» κατά τι τον ρυθμό με τον οποίον αγοράζει κρατικά ομόλογα και άλλους τίτλους.

Η ΕΚΤ, κατά τις πρώτες τρεις ημέρες εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αγόρασε τίτλους 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Μπενουά Κερέ, ο οποίος σημείωσε πω η Τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο για επίτευξη του στόχου της για αγορά τίτλων 60 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Αυτή η δήλωση δημιούργησε προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα επιβραδύνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί αν αυτό θα γίνει αυτήν την εβδομάδα ή αργότερα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,14%, του ισπανικού στο 1,15%, του πορτογαλικού στο 1,56% και του πορτογαλικού στο 0,80%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,28%, του 5ετούς στο -0,06% και του 2ετούς στο -0,22%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται στο 20,2%, του 5ετούς στο 15,9% και του 10ετούς στο 10,85%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v