Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων τα ελληνικά ομόλογα

Δραματική επιδείνωση στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Άλμα άνω των 200 μ.β. στο τριετές yield που ξεπέρασε το 18,07%. Συνεχίζεται το ράλι στα ευρωπαϊκά χαρτιά με αρνητικό ρεκόρ για το 10ετές κόστος δανεισμού 8 χωρών της ευρωζώνης.

Μοναδικός είναι ο δρόμος που ακολουθούν τα ελληνικά ομόλογα. Τα ελληνικά χαρτιά βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων με την απόδοση του 3ετούς τίτλου να καταγράφει άλμα μεγαλύτερο των 200 μονάδων βάσης, ενώ αντιθέτως, τα περισσότερα ευρωπαϊκά yield καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.

Συγκεκριμένα, οι 10ετείς αποδόσεις των ομολόγων Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Αυστρίας, Γαλλίας και Φινλανδίας πέτυχαν σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αγοράζοντας κρατικά χαρτιά μελών της ευρωζώνης.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα για τα ελληνικά χαρτιά, όπου επικρατεί η έντονη ανησυχία για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές. Η απόδοση του 3ετούς ενισχύεται στο 18.076%, του 5ετούς στο 14,849% και του 10ετούς στο 10.760%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v