Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, παρά το "ναι" της Bundestag για την τετράμηνη παράταση.

Ήπιες διακυμάνσεις στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, που παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ αντιθέτως ανοδικά κινούνται τα yields των ελληνικών τίτλων.

Το «πράσινο φως» που έδωσε η Bundestag για την τετράμηνη παράταση που ζήτησε η Ελλάδα άφησε αδιάφορη την αγορά, καθώς μάλλον δεν ήταν πολλοί αυτοί που ανέμεναν διαφορετική έκβαση, ενώ αντιθέτως η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό γερμανικών κρατιδίων, για τις καταναλωτικές δαπάνες της Γαλλίας και για τον πληθωρισμό της Ισπανίας.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,36%, του ισπανικού στο 1,28%, του πορτογαλικού στο 1,85% και του ιρλανδικού στο 0,90%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,33%, του 5ετούς στο -0,079% και του 2ετούς στο -0,22%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου ενισχύεται στο 9,51%, του 5ετους στο 12,49% και του 2ετούς στο 14,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v