Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά χαμηλά τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Συνεχίζεται η υποχώρηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων, μια ημέρα μετά την έναρξη αγοράς τίτλων από την ΕΚΤ. Στα ύψη παραμένουν τα yields των ελληνικών ομολόγων.

Σε νέα ιστορικά ρεκόρ υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών, ισπανικών, ιταλικών και ιρλανδικών ομολόγων μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε να αγοράζει κρατικά και εταιρικά ομόλογα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πληθωρισμού.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου υποχώρησε έως το 0,271%, του ιταλικού στο 1,22%, του ισπανικού στο 1,231% και του ιρλανδικού στο 0,812%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 10,21%, του 5ετούς στο 13,72% και του 2ετούς στο 16,10%.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης είχαν από βδομάδες αρχίσει να κινούνται πτωτικά και να καταγράφουν ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επενδυτές προέβλεπαν αυξημένη ζήτηση λόγω των αγορών της ΕΚΤ.

Τα ελληνικά ομόλογα δεν επωφελούνται της γενικότερης πτώσης λόγω των ανησυχιών για τα οικονομικά της χώρας αλλά και διότι οι ελληνικοί τίτλοι δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v