Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στα ιστορικά χαμηλά τα yields των ευρωπαικών ομολόγων

Προσωρινή "στάση" για το ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα. Τίτλους 10 δισ. ευρώ αγόρασε στις τρεις πρώτες ημέρες εφαρμογής του QE η ΕΚΤ. Παραμένουν στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, αν και παραμένουν πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους, με ορισμένους επενδυτές να «κλειδώνουν» τα κέρδη τους μια εβδομάδα αφότου τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Τις πρώτες τρεις ημέρες από την εφαρμογή του προγράμματος, η ΕΚΤ είχε αγοράσει τίτλους ύψους 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας. Η ΕΚΤ θα δημοσιοποιεί κάθε Δευτέρα τις λεπτομέρειες για τις αγορές αυτές.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,15%, του ισπανικού στο 1,14%, του πορτογαλικού στο 1,56% και του ιρλανδικού στο 0,78%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 10,74%, του 5ετούς στο 15,37% και του 2ετούς στο 18,59%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,25%, του 5ετούς στο -0,08% και του 2ετούς στο -0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v