Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τα αμερικανικά ομόλογα με το βλέμμα στην Ουκρανία

Συνεχίζει σε καθοδικό κανάλι η τιμή του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Αισιοδοξία για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Τι βλέπουν οι αναλυτές.

Υποχωρεί για τρίτη διαδοχική ημέρα η τιμή του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, με την απόδοση να πιάνει υψηλό τριών εβδομάδων καθώς οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία, στρέφουν τους επενδυτές σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα αμερικανικά ομόλογα κινήθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων μεταποίησης τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η πτωτική κίνηση στις τιμές των ομολόγων θα συνεχιστεί καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία απασχόλησης όπου μεταξύ άλλων, εκτιμάται ότι για έβδομο διαδοχικό μήνα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας.

«Η σημερινή κίνηση των ομολόγων οφείλεται κυρίως από την επενδυτική αισιοδοξία που προκάλεσε η είδηση της έναρξης διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία», σημειώνει ο αναλυτής της Mitsubishi Securities, Thomas Roth.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,44%. Σημειώνεται ότι χθες η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε ανοδικά κατά οχτώ μονάδες βάσης καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 Ιουλίου.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v