Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι εκτιμήσεις ότι η ΕΚΤ ετοιμάζει μεγάλο πρόγραμμα αγοράς τίτλων, ρίχνει σε ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Αδιαφορία της αγοράς για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης.

Σε ιστορικά χαμηλά υποχωρούν οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς η αγορά εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζει μεγάλο πρόγραμμα αγοράς τίτλων, προκειμένου να αντισταθμίσει την μείωση του πληθωρισμού.

Οι αποδόσεις των γερμανικών, γαλλικών, ιταλικών, ισπανικών, πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων κινούνται σε χαμηλά ρεκόρ, ενώ χαμηλότερα διαμορφώνονται οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων, αν και παραμένουν πάνω από το φετινό χαμηλό, μετά το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αθήνα ανέφερε πως η Ελλάδα στοχεύει βραχυπρόθεσμα να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε κατά 6 μονάδες βάσης στο ιστορικό χαμηλό το 0,93%, κατά 8 μ.β. χαμηλότερα κινούνταν η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου στο 1,30%, με την αγορά να δείχνει να αδιαφορεί για την παραίτηση της κυβέρνησης.

Πτώση 11-13 μ.β. κατέγραφαν οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων στο 2,26% και 2,48% αντίστοιχα, ενώ «βουτιά» 25 μ.β. έκανε η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς στο 3,01%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου υποχωρούσε στο 5,69%.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v