Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων

Σε χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ισπανικών, ιταλικών και γερμανικών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ.

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό υποχωρούν οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi θα επαναλάβει σήμερα την ανάγκη για υποστηρικτική νομισματική πολιτική. Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των ιταλικών και γερμανικών ομολόγων.

Ο Draghi, όπως και η πρόεδρος της Fed Janet Yellen παραθέτουν σήμερα ομιλίες στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών που πραγματοποιείται στο Jackson Hole των ΗΠΑ.

«Βασικό σημείο για τον Draghi είναι εάν θα υπάρξει κάποια παραδοχή της επιδείνωσης των οικονομικών στοιχείων», ανέφερε ο αναλυτής της Rabobank International London, Richard McGuire.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 1 μ.β. στο 2,39%, του ιταλικού επίσης κατά 1 μ.β. στο 2,58%, ενώ του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνονταν στο 0,97%. Στο 3,23% η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού τίτλου και στο 5,84% του ελληνικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v