Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1% η απόδοση του 10ετούς bund

Υπερβολικό θεωρούν οι επενδυτές το χθεσινό ξεπούλημα στα γερμανικά ομόλογα. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των πορτογαλικών, ισπανικών και ιταλικών τίτλων.

Νέα πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς εκτιμάται ότι το χθεσινό sell-off στους γερμανικούς τίτλους ήταν υπερβολικό, δεδομένων των προοπτικών οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο να διατηρήσουν τη νομισματική χαλάρωσή τους.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund υποχώρησε κάτω του 1% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Βρετανίας, ενώ την ίδια ώρα η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης παραμένει στάσιμη. Αυτή την ώρα διαμορφώνεται στο 1%.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του bund ενισχύθηκε χθες στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο, καθώς αποκλιμακώνονται οι εντάσεις σε Ουκρανία και Ιράκ.

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των πορτογαλικών και ισπανικών ομολόγων, με αυτήν του 10ετούς ισπανικού να υποχωρεί κατά μια μονάδα βάσης στο 2,45%, μετά την χθεσινή πτώση των 5 μ.β.. Στο 2,62% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς και στο 3,39% του πορτογαλικού, που υποχωρεί κατά 10 μ.β.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 5,88%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v