Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για το γερμανικό bund

Η απόδοση του 10ετους γερμανικού ομολόγου διολίσθησε στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,89%. Οριακή πτώση μιας μονάδας βάσης για το ιταλικό και ισπανικό 10ετες. Στο 5,50% διολισθαίνει η απόδοση του ελληνικού 10ετους.

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ υποχώρησε την Πέμπτη η απόδοση του 10ετους γερμανικού ομολόγου εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας παραμένουν κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά από τις μετρήσεις για τον πληθωρισμό στην Ισπανία. 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στην Ουκρανία και ότι το συμβούλιο ασφαλείας θα συνεδριάσει για να εξετάσει πως θα απαντήσει.

Η απόδοση του 10ετους γερμανικού ομολόγου, το οποίο αντιμετωπίζεται από τους επενδυτές ως ασφαλές καταφύγιο, διολίσθησε στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,89%. 

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης, μετά τις καλύτερες των προβλέψεων μετρήσεις για τον πληθωρισμό στην Ισπανία και ορισμένων περιφερειών της Γερμανία.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο σύνολο της ευρωζώνης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. «Ελαφρώς βελτιωμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα καθυστερήσουν πιθανότατα τις προσδοκίες για ένα QE και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η περιφέρεια υποαποδίδει» σημείωσε στο Reuters αναλυτής της BNP Paribas.

Οι αποδόσεις του ισπανικού και ιταλικού 10ετους κινούνται μια μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 2,13% και 2,38% αντίστοιχα. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετους ενισχύεται μια μονάδα βάσης στο 3,01%.

Οριακή πτώση σημειώνει και η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου, στο 5,50%.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v