Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο στα $91,95

Θετικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου που εκδηλώθηκε κυρίως για τις μετοχικές αγορές επεκτάθηκε και στα εμπορεύματα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων


Θετικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου που εκδηλώθηκε κυρίως για τις μετοχικές αγορές επεκτάθηκε και στα εμπορεύματα, παρά την ενίσχυση του δολαρίου.
 
Επιπλέον την θετική ψυχολογία δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει ούτε η υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο Fitch αργά το απόγευμα.

Αποτέλεσμα ήταν τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα να καταγράψουν κέρδη.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 91,95$/βαρέλι, με κέρδη 0,4%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 90,83-92,03$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Απριλίου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 297,49cents/γαλόνι, οριακά πτωτικά κατά 0,15%, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Απριλίου) στα 320,35cents/γαλόνι, κατέγραψε σημαντικά κέρδη 2,5%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν επίσης θετική με το συμβόλαιο Απριλίου στον χρυσό να κλείνει στα 1576,90$/ουγκιά, ανακτώντας τις απώλειες που είχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ το ασήμι (Συμβόλαιο Μαίου) στα 28,948$/ουγκιά, κατέγραψε κέρδη 0,55%, μετά από διακυμάνσεις μεταξύ 28,325-29,260$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο κέρδιζε έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,3000, αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v