Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,6% για το πετρέλαιο στα $90,12

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το petroleum complex παρασύρθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το petroleum complex παρασύρθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα μετά και τη διάσπαση του ψυχολογικού φράγματος των $90 από το αμερικανικό αργό (WTI Crude), ενώ από την άλλη στα πολύτιμα μέταλλα επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις με ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών και μικρές μεταβολές σε επίπεδο κλεισίματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 90,12$/βαρέλι, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά νέο χαμηλό περιόδου στα $89,33 και τελικές απώλειες κατά 0,6% από το settlement της Παρασκευής.
 
Στο πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Απριλίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα $291,91cents/γαλόνι, καταγράφοντας πτώση 0,4%, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Απριλίου) με μεγαλύτερες απώλειες κατά σχεδόν 1% έκλεισε στα $309,83cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η τελική εικόνα του floor trading παραπέμπει σε σταθεροποίηση στα παρόντα επίπεδα για το δίδυμο χρυσού-αργύρου.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1572,4$/ουγκιά, πρακτικά αμετάβλητος με εύρος συνεδρίασης μεταξύ 1569,7-1584,3$/ουγκιά.

Στο ασήμι (συμβόλαιο Μαΐου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 28,496$/ουγκιά με οριακά κέρδη, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 28,43-28,815$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το ευρώ ισορροπούσε έναντι του δολαρίου πραγματοποιώντας συναλλαγές στην περιοχή του 1,30 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v