Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 93 δολ. το πετρέλαιο με πτώση 2,5%

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έντονα πτωτικά.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έντονα πτωτικά με το πετρέλαιο σε νέα χαμηλά περιόδου, ενώ από την άλλη τα πολύτιμα μέταλλα προσπάθησαν να σταθεροποιηθούν και να «ηρεμήσουν» μετά τις εκτεταμένες διακυμάνσεις και το sell off του περασμένου διαστήματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 92,84$/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες περίπου 2,5%.
 
Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα $309,57cents/γαλόνι, καταγράφοντας απώλειες 1,8%, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαρτίου) με ηπιότερη πτώση κατά 0,8% έκλεισε στα $303,65cents/γαλόνι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας (U.S. Department of Energy), ανακοινώθηκε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά +4,14εκατ. βαρέλια, ενώ αντίθετη ήταν η εικόνα στα products, με τα αποθέματα βενζίνης να μειώνονται κατά 2,88εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων (distillates) επίσης να μειώνονται κατά 2,27εκατ. βαρέλια.

Στα πολύτιμα μέταλλα η τελική εικόνα του floor trading έδειξε μικρές μεταβολές, ωστόσο ενδοσυνεδριακά η νευρικότητα δεν έλειψε.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1578,6$/ουγκιά, με οριακά κέρδη, ενώ το εύρος της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 1554,3-1584,4$/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 28,699$/ουγκιά (+0,3%), ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 28,29-28,88$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου πραγματοποιώντας συναλλαγές στην περιοχή του 1,3180 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v