Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2% για το πετρέλαιο στα $95,22

Δραματική πτώση στις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα μέταλλα να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση έπειτα από την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Δραματική πτώση στις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα μέταλλα να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση έπειτα από την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, λόγω της διαφαινόμενης πρόθεσης αρκετών μελών της FED να σταματήσουν νωρίτερα του αναμενόμενου το QE.

Για την ακρίβεια, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου’13 για το light crude oil έκλεισε την συνεδρίαση στα $95,22/βαρέλι, με απώλειες -2%, και ιδιαίτερα μεγάλο εύρος διακύμανσης μεταξύ $97,49 - $94,21/βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η σειρά Μαρτίου’13 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεινε στα $315,63cents/γαλόνι, με απώλειες -0,80% και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline με κλείσιμο στα $305.95cents/γαλόνι υποχωρούσε κατά -2%.

Ημέρα εντονότατων ρευστοποιήσεων ήταν η σημερινή για τα μέταλλα, με το χρυσό να χάνει $40/ουγκιά έπειτα από την διάσπαση της σημαντικής στήριξης των $1600/ουγκιά, και την σειρά Απρ.’13 να κάνει settlement για την ημέρα στα $1578/ουγκιά, -1.6% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης, κάνοντας χαμηλό μετά το κλείσιμο του floor session στα $1558,1/ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v