Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,8% για τον χρυσό στα 1.615,5 δολάρια

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν χθες οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ υποχρεώθηκε σε σημαντικές απώλειες, την στιγμή που η αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου οδήγησε τις τιμές των μετάλλων αισθητά υψηλότερα

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το ενεργειακό μπλοκ υποχρεώθηκε σε σημαντικές απώλειες, την στιγμή που η αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου οδήγησε τις τιμές των μετάλλων αισθητά υψηλότερα.

Η αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο επανασχεδίασης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την FED αύξησε διατήρησε αμείωτη τη νευρικότητα υποχρεώνοντας το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) να τερματίσει την συνεδρίαση στα 92,63$/βαρέλι, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 91,92-93,44$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Απριλίου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 302,68cents/γαλόνι, ενώ στην βενζίνη αντίστοιχα το κλείσιμο ήταν στα 319,88cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν διαφορετική, με τον χρυσό, να ανακτά σημαντικό μέρος των απωλειών, κλείνοντας στα 1615,5$/ουγκιά, με σημαντικά κέρδη 1,8%. Το ασήμι, την ίδια ώρα στα 29,260$/ουγκιά, κέρδισε 0,95%, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 28,55-29,43$/ουγκιά.

Τέλος, το δολάριο ενισχυόταν έναντι των υπολοίπων νομισμάτων ενώ ειδικά έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3060 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v