Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο στα $93,11

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το ενεργειακό μπλοκ δεν κατάφερε να κρατήσει κέρδη παρασυρόμενο χαμηλότερα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το ενεργειακό μπλοκ δεν κατάφερε να κρατήσει κέρδη παρασυρόμενο χαμηλότερα λόγω του «γυρίσματος» των μετοχικών αγορών με καταλύτη την αβεβαιότητα του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία, ενώ από την άλλη τα πολύτιμα μέταλλα βρήκαν αγοραστές και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα ως ασφαλές καταφύγιο μετά τις ελκυστικότερες αποτιμήσεις τους μετά το sell off του περασμένου διαστήματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 93,11$/βαρέλι, καταγράφοντας αμελητέες απώλειες από το settlement της Παρασκευής. Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα $309,89cents/γαλόνι, καταγράφοντας επίσης οριακές απώλειες, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαρτίου) με μεγαλύτερες απώλειες κατά 0,6% έκλεισε στα $306,11cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η τελική εικόνα του floor trading ήταν θετική για το δίδυμο χρυσού-αργύρου.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1586,6$/ουγκιά, με κέρδη πλησίον του 1% και εύρος συνεδρίασης μεταξύ 1574,7-1594$/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 29,047$/ουγκιά με μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του περίπου 2%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 28,60-29,275$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου πραγματοποιώντας συναλλαγές στην περιοχή του 1,31 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v