Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,8% για το πετρέλαιο στα $92,05

Αρνητική εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση του μήνα, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε σε σχετικά ήρεμους τόνους με το πετρέλαιο σε αρνητικό έδαφος.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων


Αρνητική εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση του μήνα, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε σε σχετικά ήρεμους τόνους με το πετρέλαιο σε αρνητικό έδαφος και τα προϊόντα να έχουν διαφορετική συμπεριφορά, ωστόσο οι πιέσεις εντάθηκαν σε όλα τα συμβόλαια κατά το τελευταίο ημίωρο, ενώ βραχύβιο απεδείχθη το ριμπάουντ για τα πολύτιμα μέταλλα που υποχώρησαν σε χαμηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνοντας την αρνητική συσχέτιση με τις αγορές των μετοχών.

Ειδικότερα, στο petroleum complex το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 92,05$/βαρέλι σε νέα χαμηλά περιόδου, καταγράφοντας απώλειες 0,8% από το settlement της Τετάρτης. Στα products είχαμε τη λήξη των σειρών παράδοσης Μαρτίου.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η τελευταία τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα $297,19cents/γαλόνι, καταγράφοντας απώλειες 0,5%, ενώ στον αντίποδα η βενζίνη με κέρδη κατά 2% έκλεισε στα $291,46cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η τελική εικόνα του floor trading ήταν έντονα αρνητική για το δίδυμο χρυσού-αργύρου. Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1578,1$/ουγκιά, με ζημιές πλέον του 1% και υψηλό στα $1602,50/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Μαΐου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 28,432$/ουγκιά με μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του περίπου 2%, πολύ κοντά στο χαμηλό του εύρους διακύμανσης της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου πραγματοποιώντας συναλλαγές στην περιοχή του 1,3080.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v