Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,2% για το πετρέλαιο στα $91,56

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα μετά και τη διακράτηση του ψυχολογικού φράγματος των $90.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα μετά και τη διακράτηση του ψυχολογικού φράγματος των $90 από το αμερικανικό αργό (WTI Crude), ενώ από την άλλη στα πολύτιμα μέταλλα επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις με ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών και μικρές μεταβολές σε επίπεδο κλεισίματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 91,56$/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,2%. Στα προϊόντα η εικόνα ήταν διαφορετική:

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Απριλίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα $297,95cents/γαλόνι, καταγράφοντας οριακά κέρδη, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Απριλίου) με περιορισμένες απώλειες έκλεισε στα $312,33cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η τελική εικόνα του floor trading παραπέμπει σε σταθεροποίηση στα επίπεδα της Τετάρτης για το δίδυμο χρυσού-αργύρου.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1575,1$/ουγκιά, πρακτικά αμετάβλητος με εύρος συνεδρίασης μεταξύ 1574-1584,9$/ουγκιά.

Στο ασήμι (συμβόλαιο Μαΐου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 28,808$/ουγκιά επίσης αμετάβλητη, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 28,74-29,085$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το ευρώ κέρδιζε έδαφος έναντι του δολαρίου πραγματοποιώντας συναλλαγές στην περιοχή του 1,31 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v