Προς τα 47 δολάρια το πετρέλαιο στο Nymex

Προς τα 47 δολάρια κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα και τη σειρά των προβλημάτων που εμφανίζονται ανά τον πλανήτη στην παραγωγή.

Προς τα 47 δολάρια κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνδυασμό με μια σειρά προβλήματα παραγωγής ανά τον πλανήτη αναβίωσαν τις ανησυχίες για έντονη διαταραχή στην προσφορά του προϊόντος.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου στο Nymex διαμορφώνεται στα 46,58 δολάρια με κέρδη 21 σεντς, έχοντας φτάσει νωρίτερα έως το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 46,76 δολαρίων.

Την προηγούμενη ημέρα το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μείωση στα αποθέματα αργού πετρελαίου κατά 3 εκατ. βαρέλια, στα 289 εκατ. βαρέλια. Η πτώση ήταν σχεδόν διπλάσια από όση περίμεναν οι αναλυτές, δηλαδή 1,7 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα στην παραγωγή των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού, της Νορβηγίας στη Βόρειο Θάλασσα και της Νιγηρίας δημιουργούν ήδη ένα ”κενό” της τάξης των 500.000 βαρελιών την ημέρα στην διεθνή πετρελαϊκή αγορά και παράλληλα οι εξαγωγές από το βόρειο Ιράκ έχουν πρακτικώς ακινητοποιηθεί εξαιτίας των σαμποτάζ που γίνονται εν όψει των εκλογών στις 30 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v