Υποχωρεί προς τα 40 δολ. το πετρέλαιο Brent

Υποχωρούν από τα υψηλά δύο εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου, καθώς προβλέπεται ότι οι καιρικές συνθήκες στην ενεργοβόρο αμερικανική αγορά θα είναι ηπιότερες των συνηθισμένων για την εποχή.

Υποχωρούν από τα υψηλά δύο εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου, καθώς προβλέπεται ότι οι καιρικές συνθήκες στην ενεργοβόρο αμερικανική αγορά θα είναι ηπιότερες των συνηθισμένων για την εποχή, υποδεικνύοντας περαιτέρω αύξηση στα αποθέματα καυσίμων.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 39 σεντς ή 1% στα 40,65 δολάρια ανά βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Φεβρουαρίου υποχωρεί 33% στα 43,58 δολάρια, δηλαδή 22% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Οκτωβρίου στα 55,67 δολάρια.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι τιμές στο Λονδίνο διέκοψαν την πτωτική πορεία τους κι εκτινάχθηκαν στα 41,25 δολάρια όταν φημολογήθηκε ότι η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της κατά 500 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

Μετά το ανοδικό ”διάλειμμα” πάντως οι τιμές υποχωρούν σήμερα, καθώς οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές Πολιτείες, που αναλώνουν το 78% του πετρελαίου του έθνους, θα παραμείνουν υψηλότερες από τα ομαλά για την εποχή επίπεδα.

Ετσι, τα επίσημα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δείξουν ότι η στάθμη των αμερικανικών αποθεμάτων παρέμεινε σταθερή την εβδομάδα που πέρασε.

Τα στοιχεία προβλέπεται να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για ελλείψεις καυσίμων στη διάρκεια του χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v