Καιρού επιτρέποντος... ανεβαίνει το πετρέλαιο

Ελαφρώς υψηλότερα διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και παραμένουν πάνω από τα 42 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις καιρικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ελαφρώς υψηλότερα διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και παραμένουν πάνω από τα 42 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις από το μετεωρολογικό τοπίο των ΗΠΑ, που καθορίζουν τα επίπεδα της ζήτησης για αποθέματα θέρμανσης στην πλέον ενεργοβόρο χώρα του πλανήτη.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου κερδίζει 15 σεντς στα 42,27 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο ξεκίνησε το νέο έτος με πτώση 3% εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες και αναλώνουν το 78% της πετρελαϊκής κατανάλωσης του έθνους.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δυνατό να μεταβληθούν εύκολα και οι τιμές των καυσίμων να αναλάβουν αμέσως ανοδική πορεία.

Για την ώρα πάντως οι επενδυτές δεν δείχνουν να θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο της αστάθειας που επικρατεί και οι τιμές του μαύρου χρυσού προβλέπεται να παραμείνουν στην κλίμακα των 40 δολ. με 44 δολαρίων, έως ότου δοθεί νέα, σαφέστερη κατεύθυνση στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v