Κάτω από τα 44 δολ. το πετρέλαιο στο Nymex

Πτωτικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο καιρός είναι πιο ζεστός από όσο συνήθως αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ. Ο καταστροφικός σεισμός στη ΝΑ Ασία δεν επηρεάζει την αγορά, καθώς δεν έχουν γίνει ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Ινδονησίας.

Πτωτικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο καιρός είναι πιο ζεστός από όσο συνήθως αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να διασκεδάζονται οι ανησυχίες για τα αποθέματα καυσίμων στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα τα προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 5,1%, ενώ οι απώλειες για το Brent στην αγορά του Λονδίνου έφτασαν το 7,7%.

Στο ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας το συμβόλαιο Φεβρουαρίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης υποχωρεί 1,1 δολάριο ή 2,5% επιπλέον στα 43,08 δολάρια.

Οι βιβλικές καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 9 Ρίχτερ στη Νοτιοανατολική Ασία δεν επηρεάζουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, την αγορά πετρελαίου, καθώς δεν αναφέρθηκαν ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Ινδονησίας, που είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός της περιφέρειας.

Οι επιπτώσεις στην αγορά ενέργειας προβλέπονται περιορισμένες, επειδή επίσης στην περιοχή δεν παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου, ώστε να επηρεαστεί η ισορροπία προσφοράς-ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v