Σταθερά πάνω από τα 45 δολ. το πετρέλαιο Nymex

Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου της Νέας Υόρκης μετά τα μεγαλύτερα κέρδη σε τρεις εβδομάδες που σημείωσαν οι τιμές χθες, όταν ο OPEC προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής.

Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου της Νέας Υόρκης μετά τα μεγαλύτερα κέρδη σε τρεις εβδομάδες που σημείωσαν οι τιμές χθες, όταν ο OPEC προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής του.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ al-Attiyah δήλωσε ότι στην αγορά υπάρχει υπερβολική προσφορά και ίσως χρειαστούν περαιτέρω περικοπές της παραγωγής.

Το καρτέλ έχει δεσμευθεί στις 10 Δεκεμβρίου να μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1ης Ιανουαρίου. Στις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιείται τακτική σύνοδος των υπουργών Πετρελαίου των μελών του καρτέλ και ενδέχεται να συζητηθεί περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κινείται με απώλειες 21 σεντς στα 45,35 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση το συμβόλαιο έκλεισε με κέρδη 2,17 δολαρίων στα 45,35 δολάρια ανά βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v