Ανεβαίνει το πετρέλαιο εν αναμονή αποθεμάτων ΗΠΑ

Οι προβλέψεις για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ προκάλεσαν νέα εκτίναξη τιμών στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Το απόγευμα ανακοινώνονται τα κρίσιμα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων θέρμανσης.

Οι προβλέψεις για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ προκάλεσαν νέα εκτίναξη τιμών στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις μετεωρολογικής υπηρεσίας της πλέον ενεργοβόρου χώρας του πλανήτη, οι θερμοκρασίας από τα μέσα Ιανουαρίου θα υποχωρήσουν σε επίπεδα χαμηλότερα του συνηθισμένου για την εποχή στις βορειοανατολικές Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες και καταναλώνουν το 80% του πετρελαίου του έθνους.

Ήδη, τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ διαμορφώνονται κατά 8,5% χαμηλότερα από τον 5ετή μέσο όρο και η προοπτική επιδείνωσης του καιρού δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς.

Σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα νέα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου και των παραγώγων του κατά την εβδομάδα που πέρασε.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν τα αποθέματα είναι περαιτέρω μειωμένα, η τιμή του πετρελαίου θα κερδίσει ”εύκολα” ένα δολάριο και, εφόσον κατακτήσει τα 46 δολάρια στη Νέα Υόρκη, θεωρείται πολύ πιθανό να ”δοκιμάσει” στη συνέχεια και τα 50 δολάρια.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου στο Nymex κινείται με κέρδη 50 σεντς στα 46,18 δολάρια ανά βαρέλι έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v