Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για το χρυσό στα $1506,5/oz

Ανοδικής κίνησης συνέχεια για τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα) έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση της Μ. Τετάρτης, με το σερί των ρεκόρ για το πολύτιμο δίδυμο χρυσός-άργυρος.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της
ΜΡB

Ανοδικής κίνησης συνέχεια για τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα) έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης, με το σερί των ρεκόρ για το πολύτιμο δίδυμο χρυσός-άργυρος να ξεπερνάει κάθε προσδοκία και τις τιμές να εκτοξεύονται ενδοσυνεδριακά σε νέα υψηλά, για να οπισθοχωρήσουν κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών στο floor του Comex μετά από γρήγορο profit taking.
 
Στη γλώσσα των αριθμών, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) έφθασε στα $1506.5 ανά ουγκιά, κλείνοντας στα $1498.9 με κέρδη σχεδόν $4/oz, την ώρα που το ασήμι διαπραγματευόταν (settlement) στα 44.461 $/ουγκιά (+1.3%), κάνοντας νωρίτερα υψηλό στα 45.40 $/ουγκιά (σειρά Μαίου).

Στο petroleum complex, η εικόνα ήταν έντονα ανοδική, με την κίνηση να επιταχύνεται μετά και την επιβεβαίωση της μείωσης των αποθεμάτων -σε αργό, διυλισμένα προϊόντα και βενζίνη- σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας (US Department of Energy).

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 111.40 $/βαρέλι, με κέρδη 2.9% και υψηλό ημέρας στα $111.66, ενώ στα προϊόντα, η βενζίνη (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα $327.6 cents/γαλόνι με κέρδη 1.3% και το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) ενισχύθηκε στα $321.9 cents/γαλόνι, σε ποσοστό σχεδόν 2%.

Να σημειωθεί η κίνηση του ευρώ ως προς το δολάριο πάνω από τα $1.45.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v