Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης καθώς πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα, κατόρθωσαν να ανακτήσουν επίπεδα που είχαν απολέσει.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς τόσο το πετρέλαιο, όσο και τα πολύτιμα μέταλλα, κατόρθωσαν να ανακτήσουν επίπεδα που είχαν απολέσει και να επαναφέρουν από τεχνικής πλευράς την προσοχή της αγοράς στη διάσπαση επιπέδων αντίστασης.
 
Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $108.20 /βαρέλι με κέρδη 1%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ $105.77 και 108.55.

Αρνητικά έκλεισαν την ίδια ώρα τα προϊόντα: Στο πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα $3.19 /γαλόνι (-0.4%) ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Μαίου) τερμάτισε το floor trading στα $3.236 /γαλόνι (-0.2%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, κοντά στα υψηλά της ημέρας, ανακάμπτοντας εμφανώς μετά το sell off των προηγούμενων συνεδριάσεων, έκλεισαν τη συνεδρίαση στο floor τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο, με τη σειρά παράδοσης Ιουνίου στο κίτρινο μέταλλο να διαμορφώνεται στα 1472.4 $/ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 1.1%, ενώ σε ότι αφορά το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου), η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 41.664 $/ουγκιά, με εντυπωσιακή ποσοστιαία άνοδο κατά 3.5%.

Να σημειωθεί ότι το δολάριο παρέμενε αδύναμο στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, παρέχοντας έτσι στήριξη στα εν λόγω εμπορεύματα, με την ισοτιμία ως προς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να επαναπροσεγγίζει τα $1.45.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v