Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό τριών ετών το πετρέλαιο στα $110,88

Σταθεροποιητικά με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σταθεροποιητικά με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα κατόρθωσαν μετά από διακυμάνσεις να βρεθούν είτε πολύ κοντά στα προηγούμενο κλείσιμο τους, είτε υψηλότερα από αυτό.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε σε υψηλά τριών ετών στα 110,88$/βαρέλι με κέρδη 1,25%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 108,87-111,02$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουνίου) το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 321,8cents/γαλόνι ενώ στην βενζίνη (Συμβόλαιο Ιουνίου) το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 317,23cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν σταθεροποιητική, με τον χρυσό (Συμβόλαιο Ιουνίου) να κλείνει στα 1459,3$/ουγκιά, οριακά υψηλότερα, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης επιχείρησε να βρεθεί σε νέα υψηλά στα 1466,5$/ουγκιά, όπου εκδηλώθηκαν ωστόσο ρευστοποιήσεις.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Μαίου) η εικόνα ήταν ανάλογη καθώς το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 39,55$/ουγκιά, οριακά υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, διστάζοντας να δοκιμάσει το ψυχολογικό επίπεδο των 40$/ουγκιά.

Θετικότερη ήταν η εικόνα στον χαλκό, ο οποίος με κλείσιμο στα 441,65$/λίβρα ενισχύθηκε κατά 1,1%, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί μέχρι τα 443,7$/λίβρα.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο παρέμενε αδύναμο σε σχέση με τα διεθνή νομίσματα, παρέχοντας έτσι στήριξη στα παραπάνω προϊόντα, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε μέχρι και στο 1,4316(Συμβόλαιο Ιουνίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v