Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 30 μηνών το πετρέλαιο στα $107.97

Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση στο petroleum complex κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος και πρώτη για το μήνα Απρίλιο, ενώ η νευρικότητα προς αναζήτηση κατεύθυνσης ήταν παρούσες στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Συνεχίστηκε η σταθερή ανοδική κίνηση στο petroleum complex κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος και πρώτη για το μήνα Απρίλιο, ενώ η νευρικότητα και οι διακυμάνσεις προς αναζήτηση κατεύθυνσης ήταν και πάλι παρούσες στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαίου) ανήλθε σε υψηλά 30 μηνών και έκλεισε το floor trading στα 107.97 $/βαρέλι, σχεδόν στο απόλυτο υψηλό της ημέρας με κέρδη 1.2%, ενώ στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 313.55 cents/γαλόνι, ενισχυμένο κατά 0.76% και η βενζίνη (συμβόλαιο Μαίου) με κλείσιμο στα 315.20 cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά 1.4%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, οι διακυμάνσεις όπως προανεφέρθη ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 1428.9 $/ουγκιά (-$11/oz) έχοντας βρεθεί χαμηλότερα μέχρι τα 1413.5 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι τερμάτισε το floor trading στα 37.725 $/ουγκιά (συμβόλαιο Μαίου) (-0.4%), εμφανίζοντας επίσης ανάλογη υποχώρηση νωρίτερα το απόγευμα, μέχρι τα 37.08 $/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v