Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδο ρεκόρ ο χρυσός στα 1438 $/οz

Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, συνεχίζοντας την ανοδική κίνηση της προηγούμενης συνεδρίασης.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, συνεχίζοντας την ανοδική κίνηση της προηγούμενης συνεδρίασης.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαίου) ενισχύθηκε σε ποσοστό 0.4%, στα 105.48 $/βαρέλι, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ $104.38-106.34.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Απριλίου) το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 305.55 cents/γαλόνι με απώλειες 0.7%, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Απριλίου) ενισχύθηκε κατά 0.5%, στα 302.04 cents/γαλόνι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (DoE), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδος κατά 2.1 εκατομμύρια βαρέλια, λίγο πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ στα products, αμετάβλητα παρέμειναν τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων και μεγάλη μείωση (5.3 εκ.) σημείωσαν τα αποθέματα της βενζίνης.

Στο μπλοκ των μετάλλων, εξάλλου, αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο άργυρος, με τα συμβόλαια του Μαίου να καλπάζουν σε νέο ρεκόρ -άνω των $37 η ουγκιά- και το χρυσό την ίδια ώρα να προσεγγίζει τα ιστορικά του υψηλά.

Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1438 $/ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0.7%, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 37.198 $/ουγκιά, με κέρδη 2.5% και νέο ρεκόρ ενδοσυνεδριακά στα $37.29.

Ράλι έκανε και ο χαλκός, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου να διαπραγματεύονται στα $444 cents/λίβρα, ενισχυμένα κατά περίπου 3%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v