Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το "ισλαμικό τόξο" ενισχύει το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν πάνω από τα 104 δολάρια για το WTI και τα 115 δολ. για το Brent, καθώς το σερί των διεθνών κρίσεων προβλέπεται να έχει επιπτώσεις τόσο στην προσφορά όσο και την ζήτηση.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν πάνω από τα 104 δολάρια για το WTI και τα 115 δολ. για το Brent, καθώς το σερί των διεθνών κρίσεων προβλέπεται να έχει επιπτώσεις τόσο στην προσφορά όσο και την ζήτηση του μαύρου χρυσού.

Ενώ πάντως το πετρέλαιο συνεχίζει να ενισχύεται εξαιτίας της γεωπολιτικής κρίσης στο «ισλαμικό τόξο», η τιμή του χρυσού εμφανίζει διορθωτικές κινήσεις, καθώς οι διαθέσεις των επενδυτών για ρίσκο επανέρχονται όσο εκτονώνεται η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και ενισχύονται οι χρηματιστηριακές αγορές.

Το συμβόλαιο Μαΐου για την ποικιλία West Texas Intermediate στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 1,18 δολ. στα 104,27 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο κερδίζει 93 σεντς στα 115,84 δολ. ανά βαρέλι.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι πρόσφατες αναταραχές στην Λιβύη, το Μπαχρέιν, την Υεμένη και την Συρία, και το πώς θα επηρεάσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Ο χρυσός είχε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση σήμερα κι έχει υποχωρήσει 34 δολάρια ανά ουγκιά κατά τις 4 τελευταίες συνεδριάσεις. Το συμβόλαιο Απριλίου του πολυτίμου μετάλλου υποχωρεί αυτή την ώρα 70 σεντς στα 1.425,70 δολ. ανά ουγκιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v