Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,8% για το πετρέλαιο στα $97,98

Σε συγκριτικά πιο ήρεμο τέμπο σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης κινήθηκαν μεσοβδόμαδα οι διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε συγκριτικά πιο ήρεμο τέμπο σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης κινήθηκαν μεσοβδόμαδα οι διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν από τη μία πλευρά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ιαπωνίας και από την άλλη τη φόρτιση του γεωπολιτικού σκηνικού στη Μέση Ανατολή, με το Μπαχρέιν και τη Συρία να προσελκύουν αυτή τη φορά τα βλέμματα των επενδυτών, παράλληλα και με τις συνεχιζόμενες μάχες στη Λιβύη.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (σειρά Απρ.’11) τερμάτισε το floor trading στα $97.98 το βαρέλι, με κέρδη 0.8% και ενδοσυνεδριακό εύρος διακύμανσης $97.02 - 100.57.

Όσον αφορά στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Απρ.’11) ενισχύθηκε στα $299.75 cents/γαλόνι με κέρδη 1.5%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline διαμορφώθηκε στα $284.25 cents/γαλόνι με κέρδη της τάξεως του 1.4%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα στο κλείσιμο ήταν θετική για το δίδυμο χρυσού-αργύρου.

Συγκεκριμένα, το κίτρινο μέταλλο παράδοσης Απριλίου ανέκαμψε μέχρι τα $1406.6 ανά ουγκιά και έκλεισε στα $1396.1, με μικρά κέρδη της τάξεως του 0.25%, την ώρα που το ασήμι (σειρά Μαίου) έκλεινε στα $34.44 ανά ουγκιά (+1%) με υψηλό ημέρας στα $35.08 /oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v