Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις σε πετρέλαιο και εμπορεύματα

Κατά  4 δολάρια υποχωρεί το Brent ενώ υποχώρηση 2% καταγράφεται σε βιομηχανικά μέταλλα και αγροτικά εμπορεύματα, καθώς η πυρηνική κρίση έχει "παγώσει" μεγάλο μέρος της παραγωγής στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφεται στις τιμές των εμπορευμάτων και του πετρελαίου μετά το ράλι των τελευταίων μηνών και ενώ η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία έχει «παγώσει» μεγάλο μέρος της βιομηχανικής παραγωγής.

Την Τρίίτη η τιμή του brent υποχωρεί 3,45% στα 109,75δολ/βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 3,29% στα 97,83δολ/βαρέλι.

«Είναι ένας συνδυασμός αβεβαιότητας και τάσης αποφυγής τοποθετήσεων με ρίσκο» εξηγεί ο Eugen Weinberg της Commerzbank. Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας δήλωσε πως η ζήτηση πετρελαίου για το 2011 θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα χαμηλότερη από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται ευρύτερα στα εμπορεύματα, τα βιομηχανικά μέταλλα, αλλά και τα αγροτικά προϊόντα. Η τιμή spot για τον δείκτη GSCI της S&P που καταγράφει την πορεία 24 εμπορευμάτων υποχωρεί κατά 1,4%. Η τιμή του χαλκού (3μηνα συμβόλαια) υποχωρεί κατά 1,4% στα 9.065 δολ. ανά μετρικό τόνο.

Παράλληλα, η τιμή του καλαμποκιού (συμβόλαια Μαΐου) υποχωρεί κατά 2% όσο και η τιμή του σιταριού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v